B&U-afdelingen:


Om os:

B&U-udvalget er frivillige voksne, der arbejder engageret for at give

børnene det bedst mulige forløb og hjælpe dem frem til succes.


Dette kræver selvfølgelig mange flere frivillige, end vi er i udvalget, så vi

sætter vores lid til, at forældre og andre teaterglade voksne vil komme og hjælpe med opsætningen af forestillingerne.


Det er faktisk både sjovt og hyggeligt at være med i det fælleskab, der

bygges op i processenOm forestillinger:

Vil du være med i vores børne- og ungeafdeling? Har du lyst til at spille skuespil, synge og danse? Er du teatertosset – og går du måske med en lille skuespiller i maven? Er du mellem 11 og 17 år? Så er Ramløse Scenens B&U afdelingen måske noget for dig.

B&U afdelingen er en underafdeling af Ramløse Scenen, som igen er en underafdeling af Ramløse Idrætsforening.

B&U afdelingen har eksisteret i 25 år. De seneste år har vi spillet, sunget og danset til:


Peter Pan

Pinocchio

Pocahontas

Søn af en sultan

Askepot

Tommelise


Alle forestillinger med stor succes og med en publikumstilslutning pr opsætning på omkring 800 mennesker, fordelt på 6 forestillinger.


Vi øver i Ramløse Forsamlingshus hver tirsdag aften, men har også flere weekends, hvor vi øver teaterteknik, drama, sang og dans – og teaterlege. Vi lægger stor vægt på fællesskabet,  og det er vigtigt, at der er tillid mellem alle, både foran, på og bagved scenen. Ingen skuespiller/rolle kan klare sig uden dygtige medspillere, som man føler sig tryg ved. Derfor starter vi også en sæson med, at alle lærer hinanden at kende i form af leg og skuespillerteknik.


Når man melder sig til Ramløse Scenen, er det jo primært for at spille teater, men der er ikke hovedroller til alle. Det er meget vigtigt, at alle tager deres rolle alvorligt og lever sig ind i forestillingen, og ofte er det den brede flok af mindre roller, der giver den fantastiske helhedsoplevelse for publikum.


Vi mødes ugentlig i ca. et halvt år og øver op til en forestilling. I løbet af en øveaften er der en pause, hvor der spises kage/frugt (som børnene skiftes til at have med) og mulighed for at købe sodavand (overskud fra salget går til afslutningsfesten, det såkaldte ”pizzaparty”).


B&U afdelingen drives af frivillige voksne, og  børn, unge og voksne arbejder sammen om at lave teaterstykket og de praktiske opgaver forbundet dermed. Vi har dog også brug for forældre til at hjælpe med praktiske opgaver så som at bage nogle boller eller lign. til overnatningsweekends, lave/male kulisser, sy kostumer, kaffe-& kagesalg til forestillinger, sætte kulisser op og tage ned i forbindelse med øveweekends og forestillinger o.a.


B&U afdelingen har sin egen facebook-side, hvor børn + forældre og andre voksne fra årets produktion er tilknyttet. Her bliver der opslået information, nyheder, fotos o.a.  Det er også her, vi efterspørger hjælp fra forældrene.


Vi går ud fra, at når man melder sig som skuespiller, er man interesseret i at medvirke i forestillingen, og at man derfor så vidt muligt deltager aktivt på de ugentlige øvedage , øveweekends m.v. Alle er vigtige i et prøveforløb, og det er meget ødelæggende for en prøve, hvis der mangler bare én eller to. Vi er alle afhængige af, at skuespillerne kan deres replikker/dans/sang, og man må derfor også kunne afsætte tid til at øve replikker m.v. derhjemme.


Tidligt i forløbet udleverer vi en ”køreplan” med datoer for øveweekends og forestillinger, således at man i god tid kan planlægge og indrette sig efter dette. Man skal naturligvis kunne være til stede, når der spilles forestillinger.


Vi gælder os til endnu en hyggelig/sjov/begivenhedsrig/fantastisk sæson!


Praktiske oplysninger:

Der øves i Ramløse Forsamlingshus, Frederiksværkvej 75, 3200 Helsinge

Tirsdage kl. 18-21

Øveweekends

Søndagsøvninger

Vi spiller 5-7 forestillinger i november

Kontingent kr. 600 for hele sæsonen.

Kontingent betales senest 1. maj ved tilmelding.

Begrænset antal deltagere.


  Kontaktpersoner:

  B&U Formand:

  Annette Witt Carlsen, Ellemosevej 1A, 3200 Helsinge, tlf. 27 20 25 85, annette@ramlosescenen.dk
Øvrige i B&U udvalget:

René Pedersen:

Mai Juhl Kronsell:

Mia Witt Carlsen:

Liv Therese Birkkjær Sjögren

Mathias de la Motte Selsted: